Gerucht: studio’s rondom Call of Duty 2020 vervangen door Treyarch

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: studio’s rondom Call of Duty 2020 vervangen door Treyarch

Hoewel we nog niet weten wat voor Call of Duty-game dit jaar zal brengen (al lijkt de kans op een Modern Warfare-titel groot), komen er nu geruchten naar buiten dat de titel voor 2020 al flinke veranderingen ondergaat. Activision zou studio’s Raven Software en Sledgehammer Games van het project hebben gehaald. Ze zouden zijn vervangen door Treyarch voor een nieuwe Black Ops-titel.

De geruchten komen van Kotaku op basis van bronnen rondom de ontwikkeling van de titel. Activision zou deze week hebben verkondigd dat Treyarch de ontwikkeling van de Call of Duty-game voor 2020 zal overnemen. Dit zou ook meteen betekenen dat het een nieuwe Black Ops-game zal worden. Dit is een flinke verandering, aangezien Activision sinds 2012 een standaard-cyclus heeft aangehouden van Treyarch, Infinity Ward en Sledgehammer. Die laatste lijkt nu dus uit de cyclus gehaald te worden.

Origineel had Activision plannen om de game voor 2020 te laten ontwikkelen door Raven Software, met hulp van Sledgehammer Games. Hierbij zou het gaan om een Call of Duty-game in de Koude Oorlog, mogelijk in combinatie met de Vietnamoorlog. Nu lijkt daar dus verandering in te komen. Het vermoedelijke Call of Duty: Black Ops 5 zal volgens de bronnen nog steeds hulp krijgen van Raven en Sledgehammer voor de singleplayer, die zich nog steeds in de Koude Oorlog zou afspelen. Al het werk lijkt dus niet verloren te gaan.

Volgens de bronnen van Kotaku is niet iedereen binnen Treyarch even blij met de verandering van het plan, aangezien de studio nu maar twee jaar de tijd heeft om een nieuwe game uit de grond te stampen. Sommigen vrezen voor lange dagen en veel overuren, terwijl anderen er positiever tegenover staan en gerust zijn over de plannen van de games.

Volgens Kotaku heeft Activision nog niet willen reageren op de berichten.