Gerucht: Steam Controller zal in oktober of november verschijnen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: Steam Controller zal in oktober of november verschijnen

Valve’s Steam Controller komt in oktober of november uit. Zo zegt een anonieme bron uit de game-industrie bij gamebeurs Pax East tegen PC Gamer. De Steam Machines zelf zouden tegen het einde van het jaar uit moeten komen en tegen die tijd zijn er naar verluidt 500 games die SteamOS ondersteunen.

De bron van PC Gamer blijft anoniem, maar heeft wel het vertrouwen van het PC-gamemedium. De Steam Controller zou aanvankelijk een touchscreen in het midden hebben, maar daar heeft Valve later toch van afgezien. Het huidige ontwerp houdt nog wel de dubbele touchpads, waar andere controllers sticks gebruiken, maar het touchscreen is vervangen door gewone knoppen.

Valve’s Steam Controller is het laatste onderdeel van het plan van het Amerikaanse bedrijf om Steam Machines op de markt te brengen. Steam Machines zijn compacte PC’s die draaien op Valve’s eigen SteamOS-besturingssysteem en die op televisies kunnen worden aangesloten. SteamOS is op Linux gebaseerd en draait altijd in de zogeheten Big Picture Mode, die speciaal bedoeld is voor gebruik met tv’s en controllers. Daarmee wil Valve het gemak dat consoles bieden naar Steam brengen. Verschillende fabrikanten, waaronder Alienware, Falcon Northwest, Gigabyte en Zotac, gaan Steam Machines op de markt brengen. Ook komt Valve met een eigen ontwerp van de Steam-console. Op dit moment ondersteunen 384 Steam-games SteamOS.