Gerucht: Starters van achtste Pokémon-generatie gelekt (update)

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Gerucht: Starters van achtste Pokémon-generatie gelekt (update)

Via 4chan zijn er gisteren neppe schetsen van de nieuwe starters de wereld in geslingerd. Ze zeggen dus weinig over de starters in de aankomende Pokémongame. Toch zijn de schetsen allerminst vervelend om naar te kijken.

Update: Het is inmiddels duidelijk dat de starters niet echt zijn en dus hebben we zoals bij elke aankomende Pokémongame te maken met een stukje fan-art. Dat zegt dus erg weinig over de starters die straks in de Pokémon-RPG zitten, maar leuk om naar te kijken is het wel.

Originele bericht: Op het forum van 4chan zijn tekeningen opgedoken van Pokémon in allerlei verschillende houdingen en emoties. Zoals in elke game van de serie kies je aan het begin een Grass, Fire of Water Pokémon die jou gaat vergezellen op je reis. Op de tekening is te zien dat de Grass starter een aap is met een soort bes op het einde van de staart. De Fire starter is een konijn met een rookwolk als staart en sjaal. Voor Water staat er een blauw vogelbekdier met giftige poten op de planning.Een fan zegt dat de tekeningen veel doen denken aan de tekeningen van de vorige generatie. Zelfs de schrijfstijlen en de stempel op de tekeningen zien er echt uit. Het kan natuurlijk altijd dat iemand deze erg goed gekopieerd heeft om zo mensen voor de gek te houden.

In 2017 werd voor het eerst bekendgemaakt dat de volgende Pokémon-game op de Nintendo Switch gaat verschijnen. Hoe de game gaat heten, is nog niet bekend. Verder zijn er nog helemaal geen beelden getoond. De ontwikkelaar is deze week wel begonnen met het lokaliseren van de game. Volgens vage geruchten zou het gevechtssysteem op de schop gaan en speelt de game zich af in een regio die sterk lijkt op Spanje of Italië. Het is dus nog even geduld hebben of de tekeningen worden bevestigd. De game staat momenteel gepland voor 2018 of later.

Pokémon starters 
 Pixel Vault