Gerucht: Shadow of the Tomb Raider gelekt in Canadese metro

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Shadow of the Tomb Raider gelekt in Canadese metro

Met de release van Rise of the Tomb Raider eind 2015 waren er al direct verwachtingen voor een vervolg. Als we een nieuwe, ontzettend wazige foto mogen geloven kan dat vervolg zomaar eens Shadow of the Tomb Raider gaan heten.

De foto met de eerste vermelding van de nieuwe game komt van Reddit-gebruiker Tripleh280, die de foto maakte in de metro van Montreal, Canada. Daar zag de gebruiker iemand op zijn laptop werken aan een presentatie, met daarin het logo van de game: Shadow of the Tomb Raider. De foto is hieronder te zien:

Shadow of the Tomb Raider 
 Pixel Vault

Natuurlijk hoeft een enkele foto nog niets te betekenen, dat bewezen grappenmakers eerder dit jaar wel met nep beeldmateriaal van de Nintendo Switch-controller. Toch lijkt er een kern van waarheid in te zitten: bronnen bij Kotaku lijken te bevestigen dat dit inderdaad de nieuwe titel is van de game.

Opmerkelijk is dat de game is gespot in Montreal, Canada, waar ook de studio van Eidos zit. Hoewel de studio ook onderdeel is van Square Enix, werden de vorige Tomb Raider-games sinds de reboot ontwikkeld door Crystal Dynamics in San Francisco. Of de studio de leiding over de serie gaat nemen, of mogelijk meehelpt aan de ontwikkeling is maar de vraag.

Voorlopig scharen we dit nieuwtje nog onder de noemer gerucht, maar zodra er meer details zijn of een aankondiging lees je dat natuurlijk hier op Pixel Vault.