Gerucht: RPG met Mario en Rabbids komt dit najaar naar Nintendo Switch

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Gerucht: RPG met Mario en Rabbids komt dit najaar naar Nintendo Switch

De geruchten over een RPG met Nintendo-mascotte Mario en de Rabbids van Ubisoft in de hoofdrol deden al een tijdje de ronde. Het bestaan van de game lijkt nu te worden bevestigd door een bron van website Kotaku. Volgens de bron krijgt de RPG de titelĀ Mario + Rabbids Kingdom Battle en moet de game in augustus of september van dit jaar verschijnen.

Mario + Rabbids Kingdom Battle zou worden ontwikkeld door Ubisoft in haarĀ eigen Snowdrop Engine, een engine die we onder meer kennen van Tom Clancy’s The Division. De RPG zal turn-based gevechten, een lokale co-op modus en een flinke dosis droge humor bevatten. De cast vanĀ Mario + Rabbids Kingdom Battle zal bestaan uit een mix van personages uit Nintendo’s Mario-games en Ubisofts Rabbid-games. De speelbare personages zijn: Mario, Luigi, Yoshi, Peach en vier Rabbids die verkleed zijn als Mario, Luigi, Yoshi en Peach.

Geruchten over Mario + Rabbids Kingdom Battle werden al eerder verspreid door journaliste Laura Kate Dale. Hoewel een aantal van haar eerdere geruchten over de Nintendo Switch onwaar bleken te zijn, lijkt dit gerucht nu toch bevestigd te worden. Nintendo en Ubisoft hebben nog niet op het bericht gereageerd.