Gerucht: Parijs locatie van nieuwe Assassin’s Creed-game

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Parijs locatie van nieuwe Assassin’s Creed-game

Eén van de twee nieuwe Assassin’s Creed-games, die dit jaar nog zou moeten verschijnen, gaat zich mogelijk afspelen in Parijs. Kotaku heeft van een anonieme bron screenshots ontvangen die een nieuwe sluipmoordenaar toont in de Franse hoofdstad. De game zou mogelijk de naam Unity dragen.

In de screenshots is onder andere de Seine, de Notre Dame en andere bekende Parijse locaties te zien in een tijdperk dat erg lijkt op de 18e eeuw. Ook is het duidelijk dat het nog om een heel vroege versie van de game zou gaan.

Volgens verschillende bronnen zou Unity echter niet de enige versie zijn van de game die we in 2014 op de markt zien verschijnen. Terwijl Unity volgens geruchten op de Xbox One en PlayStation 4 zou verschijnen, zou een tweede game op de Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen. Deze titel zou volgens de geruchten de naam Comet dragen.

Het is opvallend dat Ubisoft ervoor kiest om twee games binnen dezelfde serie tegelijk uit te brengen. Toch kan dit zeker voordelen hebben: de ontwikkelaars achter Unity hoeven geen rekening meer te houden met de vorige generatie consoles en kunnen zich volledig richten op de nieuwe generatie.

Je kunt alle screenshots hieronder bekijken. Let op: het gaat hier om screenshots uit een versie van de game die duidelijk nog niet af is en deze zullen dan ook niet representatief zijn voor de uiteindelijke game. We verwachten dat Ubisoft in de komende weken meer duidelijkheid gaat geven over de twee titels.

ACUnity01
ACUnity02
ACUnity03
ACUnity04
ACUnity05