Gerucht: Nintendo Switch krijgt 6.2 inch capacitief scherm

archief
Jordy Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Gerucht: Nintendo Switch krijgt 6.2 inch capacitief scherm

Een gamewebsite heeft van meerdere van haar bronnen vernomen dat de Nintendo Switch een 6.2 inch scherm met capacitieve mogelijkheden gaat krijgen.

De bronnen waar de website Eurogamer haar informatie van krijgt zijn geen onbekenden. Deze hebben namelijk al eens eerder correcte info doorgesluisd aan Eurogamer. Het scherm zal een resolutie hebben van 1280×720 (720P) en zal multitouch gaan ondersteunen.

Dit is voor het eerst dat Nintendo gebruik maakt van een capacitief scherm in plaats van een resistief scherm zoals die wel zijn gebruikt voor Nintendo 3DS en Wii U. Een resistief scherm maakt gebruik van druk om te bepalen waar op het scherm geklikt wordt terwijl op een capacitief scherm het drukpunt wordt bepaald aan het onderbreken van elektrische stroompjes. Een capacitief scherm is dus veel gevoeliger en nauwkeuriger dan een resistief scherm.

Nintendo heeft al gezegd dat het dit jaar geen nieuwe informatie meer zou geven over de Switch en heeft alvast een evenement gepland voor 13 januari. In deze livestream zullen we waarschijnlijk de officiële releasedatum van de Switch en de line-up launchgames te horen krijgen. Hou voor meer informatie rondom de Nintendo Switch Pixel Vault goed in de gaten.