Gerucht: Microsoft overweegt om EA over te nemen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Gerucht: Microsoft overweegt om EA over te nemen

De Xbox One kampt met een tekort aan exclusieve games en daarom is Microsoft aan het kijken naar mogelijke overnames. Daarbij gaat het volgens de geruchten niet om kleine indiestudio’s of uitgevers, maar mikken ze op de grote jongens. Electronic Arts zou ook tot de opties behoren.

In een artikel op Polygon wordt uiteengezet waarom het zo problematisch is dat de console van Microsoft zo weinig exclusieve titels heeft. Om dit op te lossen is Microsoft bezig om te kijken of ze meer studio’s of uitgevers onder hun hoede kunnen nemen. Volgens Polygon hebben ze via een bron dicht bij Microsoft vernomen dat er gekeken wordt om EA over te nemen.

Het gaat om een enkele bron en geen van beide partijen heeft verder iets losgelaten over eventuele samenwerkingen of overnames, laat staan iets aangekondigd. Wel zou het in de lijn van het bedrijf passen, dat al eerder grote gamebedrijven overnam. Meest recent nog Mojang, het bedrijf achter Minecraft. Met die overname ging 2,5 miljard dollar gemoeid. Mochten ze bij Xbox het inderdaad voor elkaar krijgen om EA over te nemen, dan zal het bedrijf nog wel iets dieper in de buidel moeten tasten.