Gerucht: Microsoft en Razer werken samen voor toetsenbordondersteuning Xbox One

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Microsoft en Razer werken samen voor toetsenbordondersteuning Xbox One

Een interessant gerucht rondom de Xbox One. Volgens gelekte documenten zou Microsoft samenwerken met Razer om toetsenbord- en muisondersteuning naar de Xbox One te brengen. Zo zouden onder andere de BlackWidow- en Turret-toetsenborden ondersteuning moeten gaan krijgen.

De details komen uit een presentatie die in handen zou zijn van Windows Central die zou zijn gegeven aan ontwikkelaars om ondersteuning voor de accessoires te verwerven. In de presentatie zou Microsoft specifiek vermelden dat de Turret- en BlackWidow-toetsenborden ondersteuning zouden gaan krijgen op de Xbox One. Ontwikkelaars zouden via de game dan de Chroma-toetsen met specifieke kleuren kunnen verlichten om de speler informatie te geven, iets wat nu al gebeurt bij sommige pc-games zoals Overwatch.

Microsoft Razer ondersteuning 
 Pixel Vault

Daarnaast zou volgens de presentatie de console ook een brede ondersteuning krijgen voor muizen: zo’n beetje iedere USB-muis zou moeten werken op de console. Dit zou inclusief muizen zijn die gebruikmaken van een draadloze dongle. Volgens de website zou de presentatie ook richtlijnen bevatten voor hoe ontwikkelaars deze technieken het beste in hun consolegames kunnen implementeren.

Windows Central benadrukt dat de documenten van eerder dit jaar zijn en dat ze niet definitief bevestigen dat de ondersteuning ook daadwerkelijk naar de console zal komen. De enige Xbox One-game die de ondersteuning momenteel daadwerkelijk biedt, is Minecraft’s Bedrock Edition. Nog even afwachten dus.