Gerucht: Jared Leto krijgt zijn eigen Joker-film

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Gerucht: Jared Leto krijgt zijn eigen Joker-film

Waar de Marvel Cinematic Universe al meer dan een decennium hoge ogen gooit, wil het Extended Universe van DC maar niet echt van de grond komen. Een van de dieptepunten uit het overkoepelende DC-filmuniversum was Suicide Squad, waarin Jared Leto de rol van de Joker op zich nam. Volgens geruchten krijgt de filmster nu de kans zich te herstellen in zijn eigen stand-alone Joker-film.

Volgens de geruchten werkt Warner Bros. aan een stand-alone film over de versie van de Joker die Leto eerder neerzette in Suicide Squad. Leto zou opnieuw de rol van de superschurk op zich nemen en ook als executive producer voor de film optreden. Over het plot van de film en de betrouwbaarheid van de geruchten is nog niets bekend.

Warner Bros. zou met deze film het universum dat is neergezet met Suicide Squad uit willen breiden. Eerder kondigde het bedrijf al aan te werken aan een film die draait rondom Margot Robbie’s personage Harley Quinn, getiteld Birds of Prey. Voor deze film is inmiddels Cathy Yan aangesteld als regisseur.

Mochten de geruchten over Leto’s film waar zijn, dan kunnen we de komende tijd twee verschillende Joker-films met verschillende versies van het personage verwachten in de toekomst. Regisseur Todd Philips werkt namelijk ook al aan een film met de kwaadaardige clown in de hoofdrol, maar deze film heeft geen relatie tot het DCEU. Philips zou volgens de geruchten Joaquin Phoenix of Leonardo DiCaprio op het oog hebben om de rol van de Joker te spelen.