Gerucht: Installatie Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition vereist 130 GB

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Gerucht: Installatie Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition vereist 130 GB

Op 4 november komt Call of Duty: Infinite Warfare uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Nu blijkt het dat er wel plaats gemaakt moet worden op de harde schijf om de games te kunnen spelen: zo’n 130 GB. Dit opmerkelijke gerucht kwam naar buiten toen Micromania, een Franse retailer, het doosje met een code voor Call of Duty: Modern Warfare Remastered naar mensen met een pre-order had gestuurd.

De Legacy Edition van Call of Duty: Infinite Warfare bestaat uit Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered. Dit zijn dus twee complete campaigns en twee multiplayer clients. Dat er dus veel opslagplaats nodig is, is niet vreemd, maar het doosje van de game, die door Micromania al uitgegeven werd bij pre-orders, toont de duidelijke boodschap dat er minstens 130 GB opslagruimte nodig is voor het spelen van de games. Hieronder een foto van het doosje dat gemaakt werd door CharlieIntel.com:

infinite_warfare_130gb_hdd_requirement_1

Om een vergelijking te maken met andere Call of Duty-games: Call of Duty: Black Ops 3 vroeg om 55 GB aan opslagruimte, wat in lijn was met andere games die toen uitkwamen. Verwacht wordt dan ook dat Infinite Warfare ook rond die koers zou moeten zitten, waarmee de Modern Warfare remaster dus een flinke hoeveelheid opslag zou moeten vragen.

Of dit een misdruk of gewoon niet de laatste versie van het doosje is, is nu natuurlijk de vraag. Zodra er meer duidelijk wordt over de benodigde opslagcapaciteit van Call of Duty: Infinite Warfare Legacy Edition en of dit alleen voor de PlayStation 4 geldt, of ook voor de andere platformen, dan lees je dat natuurlijk op Pixel Vault.