Gerucht: Halo: The Master Chief Collection naar Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: Halo: The Master Chief Collection naar Xbox One

Volgens tech-website Engadget kunnen Xbox One-bezitters dit jaar uitkijken naar Halo: The Master Chief Collection. De bundel zou alle genummerde Halo delen bevatten, maar dan opnieuw opgebouwd in 1080p met 60-fps.

Phil Spencer, baas van de algehele Xbox-divisie, praat regelmatig vrijuit over hoe een Halo 2 remake eruit zou moeten zien. De vraag of de remake daadwerkelijk in ontwikkeling is bevestigd hij niet, maar ontkent hij ook niet. Microsoft heeft onlangs Halo 5: Guardians bevestigd voor 2015, maar heeft al een aantal keer geteased dat de ‘Halo experience’ al gaat beginnen in 2014. Vermoedelijk volgt er een aankondiging op de E3.

Het is niet de eerste keer dan het gerucht opduikt. Eerder ‘lekte’ er al een 2-jaren plan van Microsoft met betrekking tot hun plannen met de Xbox One. Microsoft bestempelde dat document als “onwaar”, maar ging wel over tot juridische stappen op de website die het document publiceerde. In het document vonden we onder andere een Titanfall Xbox One, inclusief afbeelding, die achteraf daadwerkelijk bleek te bestaan. Ook was er een vermelding van een Halo bundel die Halo 1, 2, 3 en 4 zou bevatten. Wellicht interessant: in het document werd ook melding gemaakt van Forza Horizon 2, Crackdown 3 en een Xbox One-exclusive van Platinum Games.