Gerucht: Half-Life 3 handelsmerk aangevraagd in Europa en ontwikkelteams aan het werk bij Valve

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Half-Life 3 handelsmerk aangevraagd in Europa en ontwikkelteams aan het werk bij Valve

Sinds gisteren zijn er twee hardnekkige geruchten opgedoken die erop lijken te wijzen dat Half-Life 3 er dan toch eindelijk aan zit te komen. Als eerste verscheen er een aanvraag voor een handelsmerk voor Half-Life 3, geldend in de Europese Unie. Kort daarop lekte een database met teams binnen Valve waar ook een speciaal Half-Life 3 development team op wordt vermeldt.

Het handelsmerk is aangevraagd bij het Europese Office for Harmonization in the Internal Market. De aanvraag is gedaan door Casalonga & Associés, een firma gesocialiseerd in handelsmerken en patenten, in naam van de Valve Corporation. De aanvraag dekt de naam voor “computer game software” en “downloadable computer game software via a global computer network and wireless devices”.

Een logische stap om de naam van de serie te beschermen, zo leek. Totdat er kort daarna een tweede gerucht verscheen rondom de titel. Tijdens een kleine lek bij Valve zouden de User Picker-software van Valve voor korte tijd publiekelijk beschikbaar zijn geweest. Zowel Gematsu als verschillende Reddit-users hebben toegang gehad tot de software waarmee men toegang kreeg tot de personeelsdatabase van Valve. Wat opviel in de software is dat er momenteel twee Half-Life 3 teams aan het werk zijn bij Valve. Een ontwikkelteam van 10 personen, met een tweede ondersteunend team van nog eens 46 werknemers.

De geruchtenmolens draaien dan ook momenteel op volle toeren op het internet. De meest genoemde voorspelling is dat de game er dan toch eindelijk aan zit te komen en zal dienen als ‘showcase game’ voor Valve’s vorige week aangekondigde SteamOS en hardware.