Gerucht: GTA 5 PC release datum gelekt

Gerucht: GTA 5 PC release datum gelekt

Tijdens het afgelopen E3 werd er zowel de PC-versie, als de next-gen versies van Grand Theft Auto 5 aangekondigd. Een releasedatum werd niet gegeven, behalve “herfst”. Een Deense gameshop had kort de releasedatum van 14 november aangegeven, nadat het snel gewijzigd werd.

De Deense online verkoper Coolshop had als releasedatum van de PC-versie van GTA 5 staan op 14 november. Kort daarna werd het weer veranderd naar 31 december (de standaard datum voor games waar men niet van weet op welke dag ze uit komen), maar niet voordat men een screenshot wist te maken.

Uiteraard moet dit met een korrel zout genomen worden. Het zou natuurlijk een simpele fout geweest zijn van een medewerker of een slimme manier om meer bezoekers op hun website te krijgen. Maar die datum is helemaal zo gek nog niet. 14 november zou nog net binnen de herfst release vallen, niettemin dat het een mooie datum is zo rond de feestdagen. Het zou betekenen dat Rockstar voor het tweede jaar op rij een grote release heeft, net voor de feestdagen. Ook valt 14 november op een vrijdag, de standaard dag voor game-releases in Europa mits het geen wereldwijde release is.