Gerucht: Google wordt eigenaar van Twitch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: Google wordt eigenaar van Twitch

Het was al langer een gerucht maar een rapport door GamesBeat heeft bevestigd dat Google eigenaar zal worden van streaming-dienst Twitch. Er was al sprake van een potentiële overname door dochterbedrijf YouTube van de dienst vanaf mei jongstleden maar er was tot zover nog niets bevestigt. Ook zou Microsoft interesse hebben getoond in Twitch, maar nu blijkt Google toch aan het langste eind te trekken.

De exacte prijs die de mediagigant betaald voor de streaming-dienst is niet bekend, maar er wordt geschat rond 1 miljard euro. Zowel Twitch als Google hebben voorlopig geen uitspraak gedaan over de kosten van de deal. Twitch is momenteel de grootste live-streaming website voor games in de Verenigde Staten en was zelfs onlangs de host van het Dota 2 International Tournament dat een prijzenpot had van bijna 7,5 miljoen euro.

Twitch bied de mogelijkheid om games te streamen naar computers, telefoons, tablets en consoles (waaronder de Xbox One en PlayStation 4). Met het aanbieden van deze service zet het bedrijf zich overigens flink in de kijker: Een aantal personen in de games-industrie claimen dat bij het streamen van videogames en content te uploaden naar video-hosting websites de makers recht zouden hebben op een gedeelte van de inkomsten.