Gerucht: Google werkt aan streamservice voor games genaamd Yeti

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Gerucht: Google werkt aan streamservice voor games genaamd Yeti

Hoewel we op de redactie nog altijd moeite hebben om afscheid te nemen van de games op disc, is de gamesindustrie al druk bezig met de volgende stap: streaming. Na PlayStation Now is naar verluid ook Google bezig met een streamservice voor gaming onder de naam Yeti.

Volgens informatie die in bezit is van The Information, is Google bezig met een eigen streamservice voor games. Het project is al twee jaar in ontwikkeling volgens de gelekte informatie en heeft de codenaam Yeti. Met de service zou je games via een Chromecast moeten kunnen streamen.

Voor het streamen van games heb je dus geen installatie op je harde schijf meer nodig en gaat het dus nog een stapje verder dan digitale games. PlayStation is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van een streaming service, genaamd PlayStation Now. De dienst is al beschikbaar in Nederland, voor €16,99 per maand kun je meer dan 450 games naar je PlayStation streamen.

Google heeft geen concrete aankondigingen gedaan over een mogelijke streamservice voor games, dus we houden er rekening mee dat het project nog in de prullenbak kan belanden.