Gerucht: Gears of War-remaster dan toch in de maak

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Gears of War-remaster dan toch in de maak

Terwijl iedereen druk aan het wachten is op een nieuwe Gears of War-game, doen er al langer geruchten over een geremasterde versie van de eerste drie games. Nu lijkt het er op dat in ieder geval de originele Gears of War een remaster gaat krijgen op de Xbox One. Dit blijkt uit verschillende bronnen tegenover onder andere Polygon en Kotaku.

Er gaan al langere tijd geruchten over een Marcus Fenix Collection, waarbij de eerste drie games uit de serie gebundeld zouden worden voor de Xbox One. Rod Fergusson, tegenwoordig actief bij Black Tusk Studios, wist dit echter al snel te ontkrachten. Toch ziet het er naar uit dat we binnenkort een aankondiging mogen verwachten van een Gears of War-remaster. Verschillende bronnen hebben tegenover Polygon gemeld dat de game verbeterde visuals krijgt, zowel in-game als in de tussenfilmpjes. Deze cutscenes zouden opnieuw zijn gemaakt door de Australische animatiestudio Plastic Wax. Daarnaast zou een bron hebben gemeld dat de game zelf onder handen wordt genomen door Splash Damage, bekend van onder andere BRINK, in samenwerking met Black Tusk.

Gears of War Remastered

Om de geruchten nog meer kracht bij te zetten, kwamen er verschillende berichten naar boven dat een selecte groep gamers was uitgenodigd om de game op hun eigen console te testen. Ondertussen hebben verschillende gamers dit tegenover Kotaku bevestigd, inclusief bovenstaande foto. De test-versie van de game zou puur op multiplayer zijn gericht, met toegang tot de volgende modi: Team Deathmatch, King of the Hill, 1 Life 1V1 Shotgun TDM, 1v1 Sudden Death Gnashers Only, 4v4 TDM Single Round en 4v4 KOTH Single Round. Volgens testers zou de game verbeterde verlichting en opgepoetste textures hebben, als wel op 60 frames per seconde draaien.

Microsoft lijkt dus haast niet meer te kunnen ontkennen dat een remaster er aan zit te komen en toch heeft de uitgever nog niets willen bevestigen. Zodra we meer weten over de remaster van Gears of War, of de game officieël wordt aangekondigd, lees je dat natuurlijk hier.