Gerucht: Far Cry 4 verruilt jungle voor Himalaya’s

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Far Cry 4 verruilt jungle voor Himalaya’s

Als we de laatste geruchten mogen geloven zal het nieuwste deel binnen de Far Cry-serie zich niet in een jungle afspelen, maar in omgevingen met veel lagere temperaturen. Volgens bronnen van Eurogamer zou de game zich namelijk afspelen in de Himalaya’s.

De website stelt dat, op basis van “mensen bekend met het project”, de game een divers aanbod omgevingen zal hebben naast de met sneeuw bedekte bergtoppen. Hierdoor zullen er ook nieuwe types van gameplay zijn, zoals het rijden op olifanten. Het is echter niet de eerste keer dat de geruchten opduiken: ook vorige maand doken er al geruchten op over de setting van de game, maar nu lijken er meer details te zijn.

Volgens Eurogamer zal de gameplay van Far Cry 4 in grote lijnen gelijk zijn aan zijn meest recente voorgangers Far Cry 3 en Far Cry 3: Blood Dragon: een grote open wereld met verschillende punten die de speler moet zien te veroveren. De bronnen van Eurogamer stellen dat de game in ontwikkeling is voor de PlayStation 4, PC en Xbox One en dat Ubisoft de game tijdens de E3 wilt onthullen. Als de geruchten waar blijken te zijn, lijkt het erop dat Ubisoft de oude generatie in snel tempo achter zich laat; ook Assassin’s Creed: Unity, vandaag onthuld, zal exclusief voor de nieuwe generatie consoles verschijnen.