Gerucht: details Mass Effect 4 gelekt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: details Mass Effect 4 gelekt

Op Reddit is een waslijst aan mogelijke informatie gelekt over de aankomende Mass Effect 4, waaronder een aantal gameplaymogelijkheden en de premisse van de game. De informatie zou recht uit een enquête van EA zijn gehaald, maar het moet nog bewezen worden of de info waar is.

De informatie is hier te vinden en biedt een waslijst aan weetjes. Het gaat niet om concrete dingen, maar voornamelijk ideeën voor het design van de game of de setting. Sommige beetjes informatie zijn klein, sommige groot. Het zou volgens de beheerder van de pagina gekopieerd zijn uit een enquête die EA heeft gehouden onder haar leden. Waarom EA dit soort dingen zomaar in een simpele enquête zou verklappen is niet duidelijk, maar het zou niet de eerste keer zijn. Ten tijde van Dragon Age 3 deed EA hetzelfde.

Volgens de info zou de nieuwe game ver verwijderd zijn van de eerste trilogie en zal de speler de rol aannemen van een nieuw personage. Het nieuwe personage zou een soort ontdekker zijn die op zoek is naar een nieuwe thuisplaneet voor de menselijkheid. Mass Effect 4 zou meerdere malen groter zijn dan zijn voorganger en ‘honderden’ zonnestelsels zullen klaarliggen om ontdekt te worden. Het zou dan mogelijk zijn om nieuwe en geschikte planeten te koloniseren en ‘in te richten’, wat bonussen oplevert afhankelijk van de planeet die je koloniseert. Daarnaast wil BioWare dat de transitie tussen ruimteschip, het landen op een planeet, het besturen van de Mako en het uitstappen om de planeet te voet te verkennen, zonder laadtijden en naadloos gebeurt.

EA heeft geen reactie gegeven en of deze informatie waar is moet nog blijken. EA en BioWare laten nu al jaren weten dat Mass Effect 4 eraan komt, maar zijn niet happig om informatie te delen. Wellicht dat we meer informatie krijgen op de E3 in juni.