Gerucht: De laatste Wii U rolt eind deze week van de band

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: De laatste Wii U rolt eind deze week van de band

Als we de verhalen mogen geloven, zegt de Nintendo deze vrijdag ‘see you’ tegen de allerlaatste Wii U. Volgens diverse bronnen zal de productie van de huidige console van Nintendo na het einde van deze week stoppen. Nintendo zelf heeft dit nog niet bevestigd.

Volgens Eurogamer, die met dit nieuws naar buiten kwam, hebben meerdere bronnen dit nieuws bevestigd. Toch moeten we het voor nu als een gerucht beschouwen gezien Nintendo zelf nog geen uitspraken heeft gedaan over een eventuele productiestop. Mocht het gerucht toch blijken te kloppen, dan gaat de Wii U officieel de boeken in als de slechtst verkopende console van Nintendo ooit.

De kans dat het verhaal klopt is zeker plausibel te noemen. De mogelijkheid bestaat dat Nintendo vanaf volgende week alle zeilen bij wil zetten om de productie van de Nintendo Switch op gang te brengen. Gezien de Switch al over vier maanden in de rekken moet komen te liggen, is het zeker verstandig om de focus daar op te gaan leggen.

Toch lijkt Nintendo te hebben geleerd van de fouten die het met de Wii U heeft gemaakt, vooral op het gebied van voorspellingen qua verkoop. Hoewel Nintendo over de Switch nog geen concrete voorspellingen heeft gedaan, verwacht het bedrijf wel 2 miljoen exemplaren te verschepen voor launch. Over een totaal aantal durft Nintendo nog geen voorspellingen te doen. De voorspelling van 100 miljoen verkochte Wii U’s wereldwijd heeft de Japanse fabrikant ook bij lange na niet gehaald.

Mocht de stekker officieel uit de productie van de Wii U worden gehaald, dan blijft het aantal namelijk steken rond de 13 miljoen exemplaren. Hiermee verdient de Wii U de titel van slechtst verkopende console van Nintendo ooit, gevolgd door de GameCube, waarvan er iets meer dan 21 miljoen zijn verkocht. De best verkopende console van Nintendo blijft de Wii, waarvan er meer dan 100 miljoen over de toonbank zijn gegaan. De oudere consoles, zijnde de NES, SNES en Nintendo 64, deden het met verkoopcijfers van 61 miljoen, 49 miljoen en bijna 33 miljoen ook niet slecht voor die tijd.