Gerucht: Cyberpunk 2077 krijgt multiplayermodus

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Gerucht: Cyberpunk 2077 krijgt multiplayermodus

Na lang wachten werd afgelopen E3 eindelijk de stilte rondom Cyberpunk 2077 doorbroken. Toch weten we nog steeds niet veel over de nieuwe game van CD Projekt Red. Hoewel de ontwikkelaar benadrukte dat Cyberpunk een singleplayer RPG zou worden, lijkt het er nu op dat de game ook een multiplayermodus zal bevatten.

De geruchten over een mogelijke multiplayermodus voor Cyberpunk 2077 zijn ontstaan door de vacaturepagina op de website van CD Projekt Red. Hier zijn namelijk vacatures voor Network Programmer en een Multiplayer Designer te vinden. Bij de Network Programmer-functie wordt expliciet genoemd dat het gaat om werk aan Cyberpunk. Bij de Multiplayer Designer-functie wordt de game niet expliciet genoemd.

Tijdens de afgelopen E3 benadrukte CD Projekt Red dat Cyberpunk 2077 een singleplayer RPG zou worden. Dat de game multiplayer-elementen zou bevatten, sloot de ontwikkelaar echter niet uit. De ontwikkelaar heeft officieel nog niets laten weten over de aanwezigheid van multiplayer in Cyberpunk en over de hoedanigheid daarvan is dan ook nog niets bekend.