Gerucht: Beyond Good & Evil 2 exclusief voor NX?

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gerucht: Beyond Good & Evil 2 exclusief voor NX?

Het is al een lange tijd stil omtrent een game waar velen al lang naar uitkijken: Beyond Good & Evil 2. Vandaag is er opnieuw een gerucht opgedoken en ditmaal is het gerucht dat de game zolang op zich laat wachten vanwege het feit dat de titel exclusief voor de Nintendo NX zou verschijnen. Nintendo zou, net als bij Bayonetta 2 van PlatinumGames, de rechten hebben gekocht.

Beyond Good & Evil 2 is al een lange tijd geleden aangekondigd, en hoewel de game nooit officieel geannuleerd is, is de info over de game schaars. Ook de maker van game, Michel Ancel, houdt nog altijd vol dat er aan de game wordt gewerkt. Volgens de Amerikaanse website Destructoid is daar een goede reden voor. De website schijnt van twee verschillende bronnen te hebben gehoord dat de ontwikkeling van de game financieel gesteund wordt door Nintendo. Het Japanse bedrijf zou daarmee de exclusieve rechten tot de game hebben verkregen. Volgens de geruchten zal Beyond Good & Evil 2 dan exclusief voor de Nintendo NX in 2017 verschijnen.

Niet alleen de twee bronnen van Destructoid zouden hierna hinten. Ook tijdens de recente Beyond Good & Evil-aflevering van de webshow Dev’s Play met Tim Schafer en Michel Ancel werd de naam Shigeru Miyamoto regelmatig genoemd. Kleine kanttekening: één van de keren dat Miyamoto’s naam werd genoemd, was omdat hij de eerste game had gespeeld en er niet veel aan vond.