Gerucht: Bandai Namco Singapore werkt aan Metroid Prime 4

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Gerucht: Bandai Namco Singapore werkt aan Metroid Prime 4

Het gonsde afgelopen week van de geruchten rondom Metroid Prime 4. Hoewel dit langverwachte vierde deel op de afgelopen E3 werd aangekondigd, was er namelijk nog niet bekend welke studio er eigenlijk werkte aan de ontwikkeling van de game. Deze vraag lijkt nu beantwoord: alle geruchten wijzen erop dat Bandai Namco Singapore werkt aan de game.

Volgens de geruchten werkt Bandai Namco Singapore nauw samen met Nintendo om het nieuwste deel in de Metroid Prime-serie te realiseren. Bandai Namco Singapore bevat veel voormalig werknemers van het voormalige Lucasarts Singapore, de studio die werkte aan de gecancelde Star Wars 1313-game. De geruchten rondom deze studio ontstonden onder meer door een aantal prikkelende vacatures op LinkedIn en een lid van het team dat zijn huidige project op de volgende manier omschreef:

unannounced IP (first person shooter/adventure exclusive to the Nintendo Switch)

Kort na de E3 werd al bekend dat de ontwikkeling van Metroid Prime 4 in ieder geval niet gedaan zou worden door Retro Studios, de studio die verantwoordelijk was voor de eerste drie delen van Metroid Prime. Tot nu toe was het echter de vraag wie er dan wel verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het vierde deel.