Gerucht: Assassin’s Creed slaat 2016 over, volgende game in Egypte

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Assassin’s Creed slaat 2016 over, volgende game in Egypte

Volgens recente geruchten zou Assassin’s Creed voor het eerst sinds 2009 geen release krijgen in het najaar. In plaats daarvan zou Ubisoft ervoor kiezen om een jaar over te slaan en in 2017 met een nieuw deel terug te keren, ditmaal in Egypte.

De originele geruchten komen van 4Chan, waarvan we weten dat dit niet altijd de meest betrouwbare geruchten zijn. Een redacteur van Kotaku geeft echter aan over de afgelopen maanden vergelijkbare geluiden te hebben gehoord van verschillende bronnen, waardoor er toch een kern van waarheid lijkt te zijn.

Volgens deze geruchten zou de volgende Assassin’s Creed zich afspelen in Egypte en de codenaam Empire dragen. De keuze om de game uit te stellen naar 2017 zou zijn gemaakt na de tegenvallende resultaten van 2014 waarin Unity de grote hit had moeten zijn, maar overspoeld werd met bugs. De nieuwe aanpak om games niet jaarlijks maar iedere twee jaar uit te brengen zou daarnaast de nieuwe trend kunnen zijn bij Ubisoft, aldus de bron tegenover Kotaku.

Volgens de berichten op 4Chan, die te bekijken zijn via NeoGaf, zou de nieuwe game een reboot-achtige titel zijn waarbij Ubisoft terug is gegaan naar de tekentafel. De game zou een Witcher-achtig gevoel hebben met speler-progressie, een compleet herdacht vechtsysteem en de mogelijkheid om een tamme adelaar te besturen. Daarnaast zou het verhaal een stuk uitgebreider zijn dan in de voorgangers en zou de game ook kleurrijker zijn.

Ubisoft heeft op dit moment nog niets bevestigd en zal dit naar alle verwachting voorlopig ook nog niet doen. Tot die tijd zullen we daarom dit nieuws als een gerucht bestempelen en is het maar de vraag hoeveel er daadwerkelijk van klopt. Mocht de informatie echter juist blijken te zijn, dan zullen we dit najaar geen Assassin’s Creed-game krijgen en kunnen we gaan speculeren wat het gat dit najaar voor Ubisoft gaat opvullen.