Gerucht: Apple AirPower in productie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Apple AirPower in productie

In 2017 kondigde Apple tijdens een keynote de AirPower draadloze oplaadmat aan. Het product had in 2018 moeten verschijnen, maar tegen Apple’s gebruikelijke beloftes in verdween het product van de radar. Nu lijkt het erop dat Apple is begonnen met de productie.

Met de onthulling van de iPhone X en het bestaan van de Apple Watch is draadloos opladen ook voor Apple een belangrijk onderdeel geworden. Daarom zagen we in 2017 tijdens de onthulling van de iPhone X ook de AirPower draadloze oplaadmat op het scherm verschijnen. Het nieuwe product moest in staat zijn om meerdere producten met Qi Charging op te laden. De mat zou in 2018 verschijnen. Ondertussen is het 2019, maar sinds de aankondiging hebben we niets meer gehoord over de oplaadmat.

Nu lijkt daar verandering in te komen. Anonieme bronnen binnen het productieproces van de mat hebben tegen ChargerLAB laten weten dat de productie op 21 januari van start zou gaan en dat zou betekenen dat de AirPower tegen het einde van het eerste kwartaal in de winkels moet liggen.

Voor welk bedrag de mat in de verkoop gaat, is nog niet bekend, maar het is hoog tijd dat Apple met een eigen draadloze oplader komt. Sinds de onthulling van de iPhone X anderhalf jaar geleden heeft de fabrikant nog geen enkele eigen draadloze oplader uitgegeven. In plaats daarvan zijn kopers verplicht om uit te wijken naar hardware van derde partijen.