Gerucht: Activision wil Take-Two overnemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Gerucht: Activision wil Take-Two overnemen

Afgelopen weekend doken er geruchten op dat Activision interesse zou hebben om GTA-uitgever Take-Two over te nemen. Zouden de geruchten waar zijn, dan zal de gamesindustrie nog verder in handen van Activision komen te liggen. Veel details ontbreken echter op dit moment nog.

De geruchten zijn op gang gekomen na een onderzoeksverslag van Benchmark-analist Mike Hickey. “Take-Two overnemen zou voor Activision een ‘no-brainer’ moeten zijn,” zo schrijft Hickey. “Het zou een aantal van de sterkste ontwikkelaars en IP’s in de wereld samenbrengen in een bedrijf dat bijna een miljard dollar op de bank heeft staan.”

Volgens Hickey zou ook Take-Two profiteren van een overname, onder andere door de connecties tussen Activision en Hollywood. Volgens geruchten wilt Rockstar GTA naar het witte doek brengen, wat met een overname door Activision een stuk makkelijk kan worden.

Mochten de geruchten waar blijken te zijn, dan heeft Activision niet alleen een aantal van de grootste studio’s in handen: Blizzard, Bungie en Rockstar, maar ook een aantal hele belangrijke IP’s zoals GTA, Red Dead Redemption en BioShock naast alle andere IP’s die de uitgever al in handen had.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een uitgever uit zou zijn op Take-Two: in 2008 bracht Electronic Arts een bod uit op de uitgever van twee miljard dollar, maar dit bod werd destijds afgewezen. Ook gingen er in 2011 vergelijkbare geruchten nadat Activision onder andere de Guitar Hero-serie had stopgezet.