Gerucht: Activision is bezig met Spyro-trilogie remaster

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Gerucht: Activision is bezig met Spyro-trilogie remaster

Potentieel goed nieuws voor de Spyro-fans onder ons: er is mogelijk een remaster in de maak voor PlayStation 4. De paarse draak wordt momenteel flink opgepoetst als we de geruchten mogen geloven en dan deze keer niet voor nog een nieuwe Skylanders-game.

Volgens Kotaku hebben meerdere bronnen bij Activision laten weten dat er een remaster aankomt. De aankondiging volgt in maart en de game komt dan later dit jaar nog uit. Het is goed mogelijk dat dit rond de 20e verjaardag van de serie is, dat is namelijk in september.

De remaster is vergelijkbaar met de behandeling die Crash Bandicoot onlangs kreeg en in dat licht kunnen we dus meer verwachten dan enkel een hogere resolutie. Het is nog niet duidelijk welke Spyro-games tot de trilogie gaan behoren, maar het ligt voor de hand dat het om de originele trilogie gaat. Deze ‘The Legend of Spyro-serie’ kreeg in 2006 al eens een reboot.

Er zijn sinds 2008 geen nieuwe Spyro-titels meer uitgekomen, al verscheen de paarse draak wel in de spin-off Skylanders. Deze franchise staat bekend om de vele figurines, waarmee je vervolgens in de game kunt spelen. Hier zit ook Spyro in verschillende vormen en maten tussen.