Georgia geeft belastingvoordeel aan game ontwikkelaars

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Georgia geeft belastingvoordeel aan game ontwikkelaars

In de Amerikaanse staat Georgia is gisteren een wet getekend waardoor game ontwikkelaars in die staat tot 25 miljoen dollar aan belastingvoordeel kunnen krijgen. Uiteraard zijn er wel een aantal eisen waaraan de ontwikkelaars moeten voldoen.

Zo moet de ontwikkelaar gevestigd zijn in Georgia, moet er minimaal 500,000 dollar aan inkomsten per jaar binnenkomen en mag de maximale omzet honderd miljoen dollar bedragen. Daarnaast moet een studio uiteraard games maken en moet het een goedkeuring krijgen van het Department of Economic Development.

Het belastingvoordeel wordt berekend aan de hand van de totale belastingschuld die een studio aan het einde van het jaar moet terugbetalen. Eerder ging er al een wet van kracht in Georgia die ervoor zorgde dat game ontwikkelaars hun belastingkrediet mochten houden. Dit zorgde ervoor dat de lokale omzet van de game industrie in Georgia met meer dan duizend procent steeg.

Ontwikkelaar CCP (die gisteren World of Darkness annuleerde) is één van vele game ontwikkelaars die gevestigd is in Georgia. Andere bekende studio’s zijn onder andere Hi-Rez Studios, Tripwire Interactive en Xaviant.