Geniet meer van het verhaal in Horizon Zero Dawn met de Story Mode

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Geniet meer van het verhaal in Horizon Zero Dawn met de Story Mode

Er zijn allerlei soorten spelers. Sommigen houden van moeilijke gameplay en de opgetogenheid die het voltooien van lastige stukken met zich meebrengt. Anderen genieten juist het meeste van het verhaal van een game en geven minder om de gevechten. Speciaal voor hen heeft Guerrilla Games met patch 1.32 een ‘verhaalmodus’ aan Horizon Zero Dawn toegevoegd.

Met patch 1.30 kregen de hardcore fans afgelopen maand een cadeautje van Guerrilla Games. De ontwikkelaar kwam toen namelijk met een nieuwe moeilijkheidsgraad met de naam Ultra Hard. Zoals je daar waarschijnlijk wel uit kunt afleiden, draait het in deze modus vooral om het moeilijker maken van de gameplay. Diegenen die nog de perfecte uitdaging zochten in Horizon Zero Dawn, konden zich hier mooi mee vermaken.

Deze maand gebeurt precies het omgekeerde en krijgen de fans die zich minder op het moeilijkheidsgraad focussen ook een kleinigheidje. Met de Story-modus draait de game juist om het verhaal en om het ontdekken van de wereld. Gevechten doen er daarom minder aan toe. In deze modus richt Aloy meer schade aan, terwijl ze zelf juist veel minder hard geslagen wordt.

Naast de toevoeging van de Story-modus verbetert Guerrilla Games een paar bugs en glitches. Meer hierover is te lezen op de blog van PlayStation die hieronder te vinden is.