Generation Zero: robot-apocalyps in Zweden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Generation Zero: robot-apocalyps in Zweden

Avalanche Studios brengt met Generation Zero een verzameling killer-bots naar het platteland van Zweden. Dit alles speelt zich af aan het eind van de jaren 80. Het is aan de speler de taak om uit te zoeken wat er gebeurd is met het verlaten dorp.

Generation Zero komt van dezelfde makers die verantwoordelijk zijn voor games als Just Cause 4 en Rage 2. Het zorgt ervoor dat deze game van Avalanche Studios toch wat in de schaduw komt te staan. De game wordt als een survival-shooter neergezet. Ondanks dat vereist de game toch een heftige dosis tactisch inzicht. Het gebruik van de omgeving kan de speler helpen om robots op een zo efficiënt mogelijke manier uit te schakelen. Des te minder schade er aan een robot wordt gedaan, des te meer onderdelen ervan gebruikt kunnen worden.

In Generation Zero kan er samengewerkt worden in een co-op van maximaal 4 personen. Alhoewel het niet noodzakelijk is, kan de samenwerking in het voordeel van de speler werken. Op die manier kan een robot van meerdere kanten tegelijk aangevallen worden. Verder kan de speler zich ontwikkelen via een zogenaamd ‘soft class’-systeem. De speler kan op die manier zelf richting een bepaalde specialiteit werken in plaats van een vaste rol te moeten kiezen.

Generation Zero heeft een releasedatum ergens in 2019 gekregen en de game komt uit op Playstation 4, Xbox One en pc. Er kan al wel ingeschreven worden voor de gesloten bèta aankomende herfst via de site van de game.