Generatie 4 komt naar Pokémon Go

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Generatie 4 komt naar Pokémon Go

Mensen die alle huidige Pokémon al gevangen hebben in Pokémon Go hebben binnenkort weer een reden om op pad te gaan. In een tweet liet ontwikkelaar Niantic namelijk weten dat de vierde generatie eraan zit te komen.

Dat generatie 4 eraan zit te komen, is voor de meesten vast geen verrassing. De mobiele game doet het nog steeds erg goed en het is dan ook wachten op weer iets nieuws. Het heeft even geduurd, maar nu weten we het zeker: generatie 4 komt er daadwerkelijk aan. De tweet waarin Niantic dit bekendmaakt, bevat een video. Deze is compleet in de stijl van de video die de derde generatie onthulde, namelijk een natuurvideo.

Het is niet de eerste keer dat Niantic iets laat doorschemeren over de generatie afkomstig van het gebied Sinnoh. Het plaatste een tijd geleden al een foto van een picknick in Alola waarop de drie starters Turtwig, Chimchar en Piplup te zien zijn. Dit was echter slechts speculatie.

Hoewel momenteel nog niet duidelijk is wat de exacte releasedatum gaat zijn, valt te verwachten dat dit niet lang gaat duren. Halloween komt er namelijk aan en Niantic kennende volgt er dan een evenement, een perfect moment om een aantal nieuwe Pokémon toe te voegen. Het is dus nog even afwachten, maar je hoeft je niet te vervelen met de applicatie. Op dit moment kun je jezelf vermaken met het Psychic-evenement. Dit evenement duurt tot en met 14 oktober en verhoogt de kans op het tegenkomen (en vangen) van Psychic Pokémon.