Gelekte video laat nieuwe Xbox Live-avatars zien

archief
Michiel Agterberg op 20 januari 2020
Gelekte video laat nieuwe Xbox Live-avatars zien

Het is al een tijdje bekend dat Microsoft aan nieuwe avatars werkt, maar buiten een enkele korte video hebben we nog nauwelijks iets van het systeem gezien. In een nieuwe gelekte video krijgen we al een beter beeld van de aankomende Xbox Live-avatars.

De gelekte video is afkomstig van een voormalig Microsoft designer die de video op zijn YouTube-kanaal had gezet. Hoewel de video ondertussen van YouTube is verdwenen, is deze nog wel op Twitter te bekijken en daarin krijgen we een goed idee van hoe het systeem zal werken.

In de video is goed te zien hoe het aanpassen van personages gaat, wat zowel via de Xbox One als Windows 10 zal werken. Daarbij is er meer keuze in het kiezen en aanpassen van je personage, dat een bijna Pixar-achtige stijl heeft.

De laatste keer dat we bewegende beelden zagen van het nieuwe avatar-systeem was afgelopen jaar tijdens de E3. Toen onthulde Microsoft het systeem, waarbij het beloofde meer inclusief te zijn. Dit zal onder andere in de vorm van protheses en rolstoelen zijn. Als alles volgens plan loopt, kunnen testgebruikers er later deze maand mee aan de slag, waarna een uiteindelijke release waarschijnlijk niet lang op zich laat wachten.