Gelekt promotiemateriaal lijkt releasedatum Call of Duty: WWII te bevestigen

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Gelekt promotiemateriaal lijkt releasedatum Call of Duty: WWII te bevestigen

Eerder deze maand waren er al speculaties op Reddit over een gelekte releasedatum voor de terugkeer naar Tweede Wereldoorlog in de nieuwe Call of Duty. Nu lijken deze geruchten kracht bij te krijgen door gelekt promotiemateriaal van Call of Duty: WWII.

De speculaties die halverwege april de ronde gingen, wezen al op 3 november 2017. Een vooralsnog anonieme bron heeft promotiemateriaal uit Australië gestuurd naar Call of Duty-fansite CharlieIntel. Op de foto staan een aantal interessante puntjes vermeld. Zo zou de releasedatum van de game inderdaad op 3 november liggen. Daarnaast geeft het meer informatie over de singleplayer, multiplayer en co-op modus van de game.

Gelekt promotiemateriaal lijkt releasedatum Call of Duty: WWII te bevestigen

De singleplayer campagne zou beginnen in Normandië op D-Day en zich hierna een weg banen door verschillende iconische gebeurtenissen in Europa. De game zou grafisch een grauwe, realistische weergave van de Tweede Wereldoorlog moeten worden. Daarnaast is er sprake van een verhalende co-op campagne. Hierbij zullen veel van dezelfde settings als in de singleplayer worden aangedaan, maar de verhaallijnen zullen los van elkaar lopen.

Uiteraard is er ook sprake van multiplayer-elementen. Zoals gebruikelijk worden multiplayer-maps gebaseerd op de locaties uit de singleplayer-campagne. Er wordt ook gesproken over “nieuwe manieren om met je vrienden te communiceren”. Wat Activision hiermee lijkt te bedoelen blijft echter nog onduidelijk. Tot slot had Amazon per ongeluk de pagina van de game al beschikbaar gemaakt. Hierop was te zien dat mensen die Call of Duty: WWII vooraf bestellen toegang krijgen tot een gesloten bèta. Amazon heeft de pagina hierna snel offline gehaald.

In hoeverre bovenstaande afbeeldingen en de bijbehorende informatie klopt zullen we aanstaande woensdag te weten komen. Om 19:00 uur Nederlandse tijd onthult Activision de eerste beelden en informatie van de game.