Geld terug bij digitale aankopen Xbox One en Windows 10

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Geld terug bij digitale aankopen Xbox One en Windows 10

Gebruikers van Xbox One en Windows 10 kunnen binnenkort hun geld terugvragen voor digitale aankopen. De Xbox One is daarmee de eerste console zijn die deze optie aanbiedt voor het digitaal aanschaffen van games.

De nieuwe functie is op woensdag 12 april aangekondigd. Gebruikers hebben 14 dagen de tijd om hun geld terug te vragen voor een gedownloade game of app, waarover zij niet tevreden zijn. Dit kan echter alleen als zij de software in kwestie niet langer dan twee uur hebben gebruikt. De knop waarmee terugbetaling aangevraagd kan worden is straks terug te vinden onder ‘Order history’. De optie om geld terug te vragen gaat niet op voor DLC’s, en seizoenspassen. Microsoft geeft aan misbruik van de functie te bestraffen met een ban.

De ‘request a refund’ knop is voor sommige gebruikers al zichtbaar, maar hij werkt op dit moment nog niet. Wie hem aanklikt krijgt het bericht dat de transactie op dit moment niet door Microsoft verwerkt kan worden. Wanneer de functie precies gebruikt kan worden is nog niet bekend.