Geïnstalleerde games verplaatsen nu mogelijk in Steam

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Geïnstalleerde games verplaatsen nu mogelijk in Steam

Hoewel het al langer mogelijk was om games op Steam handmatig te verplaatsen, zou het nu een stuk makkelijker zijn geworden. Met de laatste update van Steam kun je nu eenvoudig via de opties de locatie van je folder met bestanden wijzigen. Of je hierdoor ook echt tijd bespaart ten opzichte van alles handmatig te doen, is nog maar de vraag.

Je kunt de optie vinden door rechts op de game te klikken die je wilt verhuizen. Kies daarna het laatste vakje genaamd ‘Properties’. Ga dan naar het derde tabblad, waar de opties voor je local files zich bevinden. Hier zou je als onderste optie moeten kunnen kiezen om je bestanden te verplaatsen.

De update blijkt al wat langer beschikbaar te zijn voor de bètaversie van Steam. Gisteren pas voerde Valve het ook in voor de officiële versie. Nog niet iedereen heeft de update ontvangen, dus waarschijnlijk zal het even duren voordat het overal aangepast is. Het is echter wel zo dat je dit voor elke game afzonderlijk moet doen. Als je tien games wilt verplaatsen, moet je dit proces dus tien keer herhalen. Op het moment is het in sommige gevallen sneller om het toch handmatig te doen.

Andere veranderingen die Valve met de update invoerde, gaan over het algemeen over controllers. Wat in de bètaversie al langer het geval was en nu dus in die officiële versie, is dat het eenvoudiger is geworden om controllers van onder andere de Xbox One en Xbox 360 te gebruiken bij games op Steam. De Big Picture-mode ondersteunt nu bijvoorbeeld ook het gebruik van toetsenborden bij games met launchers.