Gehackte-versie Watch Dogs komt met virus

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Gehackte-versie Watch Dogs komt met virus

Sinds een aantal dagen staat Watch Dogs illegaal op verschillende torrent-sites, maar wees gewaarschuwd: deze versie komt met een virus. Iedereen die deze bepaalde versie van game heeft gedownload kan te maken krijgen met een ongewild proces op de PC die Bitcoins ‘mined’.

In eerste instantie leek het alleen te gaan om één bepaalde versie, maar hoogst waarschijnlijk zijn er meerdere torrents verschenen die dit proces op de computer installeren. Interessant detail: in plaats van het verzieken van je computer doet dit virus totaal wat anders. Het reserveert ongeveer 25% van de CPU capaciteit en gebruikt dat om Bitcoins te ‘minen’. Deze Bitcoins worden vervolgens weer doorgesluisd naar de persoon die het virus heeft geplaatst.

Een Bitcoin is een digitaal betaalmiddel, volledig onafhankelijk van banken en de overheid. Naast normale transacties, kun je aan Bitcoins komen door het zelf te ‘minen’. Dit betekent dat je computer een bepaalde versleuteling moet ontcijferen zodat er uiteindelijk Bitcoins vrijkomen.

Watch Dogs verschijnt morgen voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Ironisch genoeg draait Ubisofts nieuwste open-wereld game volledig om hacken.