Geestelijk vader Dark Souls aangesteld als president From Software

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geestelijk vader Dark Souls aangesteld als president From Software

Hidetaka Miyazaki, de geestelijk vader van Dark Souls en Demon’s Souls, is aangesteld als president van From Software, het bedrijf dat onder andere ook Dark Souls heeft ontwikkeld. Dit werd bekend gemaakt in een statement van het bedrijf.

Miyazaki werkt bij het Japanse bedrijf sinds 2004, waar hij sindsdien games als Demon’s Souls en Dark Souls maakte. Ook overzag hij de ontwikkeling van Dark Souls 2, al werkend aan een ander project. Zijn promotie binnen het bedrijf is een ontwikkeling die gelinkt is aan veranderingen in personeel bij From Software. Een andere belangrijke speler binnen de productie van Demon’s Souls, Masonori Takeuchi, bekleedt bijvoorbeeld ook een andere functie, namelijk die van Senior Managing Director.

Onlangs werd From Software opgekocht door de Japanse mediagigant en publisher Kadokawa, onder andere bekend als uitgever van Killer Is Dead. Het bedrijf gaf in april al aan dat er plannen waren om een groot deel van de aandelen van From Software op te kopen, wat uiteindelijk slechts een maand later gebeurde. Kadokawa verkreeg tachtig procent van de aandelen en is momenteel in samenwerking met From Software bezig om nieuwe games, franchises en series te ontwikkelen, met name gericht op de westerse markt.