Geen zwembaden en kinderen bij lancering The Sims 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen zwembaden en kinderen bij lancering The Sims 4

EA Maxis heeft bevestigd dat het bij de lancering van The Sims 4 niet mogelijk zal zijn om zwembaden te bouwen. Ook zal, in tegenstelling tot eerdere delen, het ook niet mogelijk zijn om als een kind aan de slag te gaan in de wereld van The Sims.

Veel fans waren teleurgesteld toen er gemeld werd dat de game deze functies niet zal kennen maar de ontwikkelaar sluit niet uit dat dit in de toekomst wel mogelijk zal zijn. Ryan Vaughan van Maxis verklaarde: “Het is niet mogelijk om elke functie en elk stuk content die in The Sims 3 zaten in de nieuwe game te stoppen. Hoewel we snappen dat sommige van jullie teleurgesteld zijn dat zwembaden en kinderen niet beschikbaar zijn tijdens de eerste release van The Sims 4 moeten jullie weten dat we een sterke fundering bouwen die in staat is om alles wat jullie willen te dragen in de aankomende jaren”.

De combinatie tussen kinderen en zwembaden heeft een (nogal lugubere) status gekregen onder fans van de serie. Veel spelers lieten hun Sims zwemmen en verwijderden daarna alle uitgangen van het zwembad, waardoor deze verdronken. Een aantal spelers heeft ook uitgeroepen om de elementen zo snel mogelijk toe te voegen en deden uitspraken als “wat ik niet snap is hoe je The Sims kunt spelen zonder zwembad om mensen in te verdrinken” en werden er vragen gesteld als “houden ze expres basis-elementen er uit om in uitbreidingen te kunnen verkopen”. Er is zelfs een petitie opgezet om zwembaden en kinderen in de game te krijgen die momenteel ruim 2600 handtekeningen verzameld heeft.