Geen vraag voor Xbox App voor Mac

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen vraag voor Xbox App voor Mac

Bezitters van een Xbox One en Apple-producten hoeven niet te hopen dat de Xbox App naar de Mac komt. Volgens Phil Spencer van Microsoft is er nauwelijks vraag naar waardoor ze de moeite niet zullen nemen de app over te zetten.

Microsoft samen met Apple is wellicht een vreemde combinatie, maar verre van onmogelijk. Er zijn namelijk mensen die zweren bij Mac-computers van Apple en thuis een Xbox One hebben staan. Die mensen lopen echter wel de functionaliteiten van de Xbox App mis. De Xbox App is een applicatie die ervoor moet zorgen dat de pc en Xbox One samen kunnen werken. Als je op je pc bezig bent kan je je achievements doornemen, het streamen van games, cross-platform chat en meer. Tot nu toe is deze applicatie alleen beschikbaar voor pc, en als we Phil Spencer moeten geloven zal dat ook zal blijven.

Een fan vroeg aan Spencer via Twitter of de Xbox App ooit naar Mac zal komen, waarop hij antwoordde dat dat waarschijnlijk nooit het geval zal zijn. De reden waarom is omdat er nauwelijks vraag naar is. Spencer verwees naar de feedback-pagina van Xbox.com waarop bijgehouden wordt hoeveel mensen deze functie graag zouden zien. Op het moment van schrijven zijn er 1022 mensen die deze functie zouden willen zien verschijnen, wat een bijzonder klein aantal mensen is.