Geen Virtual Console bij launch Nintendo Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen Virtual Console bij launch Nintendo Switch

Nintendo heeft in een statement bekendgemaakt dat er bij de launch van de Nintendo Switch geen Virtual Console beschikbaar is. Ze laten weten in de toekomst meer informatie naar buiten te brengen. De Nintendo Switch staat gepland voor een release op 3 maart.

Eerder werd ook al bekend dat de streamingdiensten Netflix en YouTube niet worden ondersteund tijdens de launch. De kans is groot dat deze in de toekomst wel ondersteuning gaan krijgen. Wanneer dit ongeveer gaat zijn, is niet bekend.

Verder heeft Nintendo ook enkele details over de eShop van de Nintendo Switch bekendgemaakt. Gebruikers moeten eerst een systeemupdate uitvoeren voordat zij aan de slag kunnen met de digitale winkel van Nintendo. Tijdens deze update is het mogelijk om verder te gamen terwijl de systeemupdate op de achtergrond wordt gedownload en geïnstalleerd.

Gamers die nog een geldbedrag op hun eShop-account van de 3DS of Wii U hebben staan, kunnen deze meenemen naar de Nintendo Switch. Hiervoor moet de gebruiker zijn Nintendo Network ID linken aan zijn Nintendo-account. Vervolgens kan het Nintendo-account worden gelinkt aan het Nintendo Switch-systeem. Het resterende bedrag in de portemonnee is nu overgenomen naar de nieuwe console.

Tot slot is er ook de mogelijkheid om digitale games te kopen via de Nintendo-website. De games worden vervolgens thuis of onderweg gedownload, zolang er een werkende wifi-connectie beschikbaar is.