Geen Sony-titels in de maak voor de PlayStation Vita

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen Sony-titels in de maak voor de PlayStation Vita

Sony heeft geen games meer in de maak voor de PlayStation Vita. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van titels voor de PlayStation 4. Dat heeft onderdirecteur Masayasu Ito van Sony Computer Entertainment laten weten in een interview met de Japanse gamesite 4Gamer.

Volgens Ito werken andere ontwikkelaars, de zogenoemde third party developers, wel aan games voor de handheld van Sony. De aandacht van de fabrikant wordt nu gericht op de consolemarkt, omdat het bedrijf de positie van de PlayStation 4 daarin wil versterken. De Vita is nooit groot geworden in westerse landen, maar in Japan is het apparaatje aardig populair. Volgens Ito is de handheld steeds populairder bij een jonger publiek, terwijl de Vita eerder juist moeilijk aan de man te brengen was bij consumenten onder de 20 jaar. Ito liet weten dat de populariteit samenhangt met de release van Minecraft: PS Vita Edition.

Hoewel Sony dus voorlopig niet met nieuwe games op de proppen komt, kunnen fans wel nieuwe versies van de Vita in de winkels verwachten. Volgens Ito komen er komende lente nieuwe kleurenversies uit van de Vita. Onduidelijk is of die ook in het Westen worden uitgebracht.