Geen Project CARS 2 voor Switch-bezitters

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Geen Project CARS 2 voor Switch-bezitters

Creative director van Slightly Mad Studios, Andy Tudor, heeft in een interview met Red Bull aangegeven dat er geen Project CARS 2 gaat verschijnen voor de Nintendo Switch. Daarnaast gaf Tudor dat er geen enkele versie van de game in de planning staat voor een release op de Switch.

Andy Tudor geeft in het interview aan dat hij de Nintendo Switch, net als de Wii U destijds, er fantastisch uit vindt zien en het concept erg interessant vindt. Ondanks dat de studio het graag zouden willen denkt deze dat het niet mogelijk is om Project CARS op de Switch te krijgen. Een verklaring voor deze uitspraak gaf Tudor verder niet. Eerder zou de Project CARS-serie een release krijgen voor de Wii U, maar dit is er nooit van gekomen. De Wii U-versie is uiteindelijk niet doorgegaan omdat de studio niet het niveau kon bereiken die het wilde halen met een Project CARS-game. Als deze titel echt een release moest krijgen op deze console zou dit een zeer minimalistische versie worden, wat het bedrijf niet wilde. Daarom is uiteindelijk besloten de stekker uit het project te trekken.

Tudor sluit samenwerking met Nintendo niet uit maar Slightly Mad Studios focust zich eerst op Project CARS 2 voordat ze verder gaan met een nieuw project. Project CARS 2 gaat verschijnen voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.