Geen Playstation Experience dit jaar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen Playstation Experience dit jaar

Sony voorzitter, Shawn Layden, heeft aangekondigd dat er dit jaar geen Playstation Experience zal zijn. Dit deed hij in de Playstation Blogcast. Voorheen werd dit evenement altijd gehouden aan het begin van december. Dit zal het eerste jaar sinds 2014 zijn dat het evenement niet gaat plaatsvinden.

Volgens Layden gaat de PlayStation Experience dit jaar niet door, omdat er op dit moment weinig te melden valt. Met de nieuwe Spider-Man game, die net exclusief uit is voor de Playstation 4, kijkt Sony liever uit naar volgend jaar. De enkele dingen die nog vermeld gaan worden, zijn volgens hem niet genoeg om een PSX voor te houden. De eerste Playstation Experience vond plaats in Las Vegas in 2014. Vervolgens werd deze in 2015 in San Francisco gehouden en de afgelopen twee jaar in Anaheim.

Opmerkelijk is dat deze aankondiging in dezelfde week komt waar Microsoft haar X018 evenement aankondigt. Deze zal op 10 en 11 november plaatsvinden en zal gaan over alles wat met Xbox te maken heeft. Hier zullen zowel Microsoft als externe ontwikkelaars aankondigingen gaan doen tijdens een twee uur durende live stream.

Layden zegt nog dat ze in december wel aankondigingen gepland hebben. Hoe en wanneer deze aankondigingen gaan plaatsvinden, kon hij niet zeggen.