Geen plannen voor Star Wars spin-off Obi-Wan met Ewan McGregor

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen plannen voor Star Wars spin-off Obi-Wan met Ewan McGregor

Tijdens een interview in het programma The View liet acteur Ewan McGregor, die het karakter Obi-Wan Kenobi speelde in Episodes 1, 2 en 3, weten dat hij graag weer in de huid van Obi-Wan zou willen kruipen voor een mogelijke spin-off. Helaas heeft hij tot zover nog niets gehoord over de start van een dergelijke filmproject.  

McGregor vertelde dat hij het interessant zou vinden om het verhaal van Obi-Wan te gaan spelen dat zich afspeelt tussen Revenge of the Sith en A New Hope. Volgens McGregor zijn er nog genoeg goede Star Wars-verhalen te vertellen. Disney heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over een mogelijke Obi-Wan-film.

De eerste Star Wars spin-off, Solo, gaat over het karakter Han Solo. Die film werd minder goed ontvangen dan in eerste instantie werd gedacht, waardoor Disney waarschijnlijk minder enthousiast is om een nieuwe spin-off te gaan maken. Toch lijkt er een klein sterretje te schijnen aan de Star Wars-horizon. Er zouden mogelijk standalone films komen over de karakters Lando Calrissan en Boba Fett. Logan-regisseur James Mangold zal misschien de Boba Fett-film gaan regisseren.

De eerstvolgende Star Wars-film is Episode IX en zal rond december 2019 te zien zijn. Daarna zal The Last Jedi-regisseur Rian Johnson gaan beginnen met een nieuwe trilogie Star Wars-films, terwijl de makers van Game of Thrones ook hun eigen Star Wars-films gaan maken.