Geen persconferentie van Microsoft op gamescom 2016

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen persconferentie van Microsoft op gamescom 2016

Microsoft heeft middels een post op de Xbox website aangekondigd dat het dit jaar geen persconferentie zal houden op gamescom. Waar Microsoft in het verleden nog wel persconferenties gaf op gamescom, heeft het bedrijf dit jaar besloten de tijd liever beschikbaar te stellen om Xbox-fans de kans te geven hands-on ervaring op te doen met de nieuwe titels voor 2016 en 2017.

Aaron Greenberg, auteur van de post, geeft aan dat er een aantal “blockbusters” beschikbaar zal zijn die de fans uitvoerig kunnen testen, waaronder: Gears of War 4, ReCore, Sea of Thieves, Halo Wars 2 en Forza Horizon 3. Naast deze AAA-titels is er ook mogelijkheid een aantal games van het ID@Xbox-programma (Independent Developer@Xbox) te spelen, zoals: Cuphead, We Happy Few en Everspace.

“Met onze aankondigingen op E3 hebben we aangetoond dat Xbox in de toekomst gamers meer wil bieden dan alleen consolegeneraties. We willen de keuzevrijheid aanbieden om gamers te laten spelen wat ze willen, met wie ze willen en op het platform dat ze willen. We hebben er veel zin in om dit aan de spelers te laten zien op gamescom 2016”

De Xbox-stand heeft dit jaar een nieuwe plek op gamescom, namelijk bij de Noord-ingang van hal 8 in de beurshal Koelnmesse.