Geen Nintendo Direct tijdens E3, focus op nieuwe Zelda

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen Nintendo Direct tijdens E3, focus op nieuwe Zelda

Na jarenlang geen persconferentie te hebben gegeven tijdens de E3, lijkt het erop dat Nintendo dit jaar ook niet hun inmiddels traditionele Nintendo Direct zal organiseren. Er komt alleen een Nintendo Treehouse die zich volledig richt op het tonen van de nieuwe Zelda.

Nintendo lijkt hoog in te zetten op de nieuwe Zelda. Niet alleen zal Nintendo in tegenstelling tot voorgaande jaren geen Nintendo Direct in elkaar zetten, maar de inmiddels bekende Treehouse zal alleen maar de nieuwe Zelda showcasen. Volgens Nintendo zal dit de eerste keer worden dat de wereld kennismaakt met de game door middel van een uitgebreide blik op de game.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers de kans krijgen om de wereld van de nieuwe Zelda te kunnen verkennen, zal Nintendo’s focus volledig op die game komen te liggen. De enige speelbare games op de Nintendo-booth zullen uitgebreide demo’s van de nieuwe Zelda zijn.

Alleen de Wii U-versie van de game zal getoond worden. Er is een NX-versie van de game aangekondigd, maar daar zal niets over verteld worden. Sterker nog, Nintendo is niet van plan om het überhaupt over de nieuwe console te hebben.