Geen nieuwe Willow-film met Ron Howard als regisseur

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Geen nieuwe Willow-film met Ron Howard als regisseur

Regisseur Ron Howard is ondanks eerdere berichten niet betrokken bij een vervolgfilm van Willow. In de promotieperiode van Solo: A Star Wars Story zei hij echter dat hij actief in gesprek was met Lucasfilm. Howard regisseerde destijds ook het origineel uit 1988.

Het vervolg van Willow heeft nog steeds geen groen licht gekregen. Nu ook blijkt dat de originele regisseur, Ron Howard, niet bij het project betrokken is, staat het project op losse schroeven. In een interview met Slashfilm benadrukte de regisseur dat hij geen idee had over het project en er dus niks mee te maken heeft. Scenarist Bob Dolman gaf eerder ook al een soortgelijk antwoord.

Dit bericht is echter in strijd met wat Howard eerder heeft gezegd. Tijdens de promotietour van Solo: A Star Wars Story zei de regisseur dat hij in gesprek was met Lucasfilm over een eventueel vervolg op de film. Het blijft dus even afwachten of er daadwerkelijk een vervolg op komst is.

Willow werd destijds geregisseerd door Ron Howard en is gebaseerd op een verhaal van George Lucas. Het verhaal gaat over een jonge Nelwyn-boer genaamd Willow Ufgood die te allen tijde de baby Elora Danan tegen een kwaadaardige koningin probeert te beschermen. De baby is namelijk voorbestemd om de koningin te verslaan. Willow werd destijds gespeeld door Warwick Davis, die tevens meerdere rollen in de Star Wars-franchise op zijn naam heeft staan.