Geen nieuwe Assassin’s Creed in 2019

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Geen nieuwe Assassin’s Creed in 2019

Het is inmiddels een traditie voor de Assassin’s Creed-franchise dat er elk jaar een nieuwe game uitkomt, met uitzondering de release van Assassin’s Creed Origins; die had namelijk een tussenjaar. Nu dat Assassin’s Creed Odyssey ruim een jaar later weer voor de deur staat, waren veel fans bang dat Ubisoft terug aan het vervallen was in oude patronen. Dit blijkt echter niet zozeer het geval te zijn.

In 2019 kunnen we geen nieuwe Assassin’s Creed verwachten. Dit heeft Ubisoft CEO Yves Guillmont laten weten tijdens gamescom 2018. Volgens hem is er niet voldoende tijd om een volledige game te ontwikkelen in 2019.

“On Assassin’s, we had a game [in 2018] and we have one this year, but we are not going to have a full-fledged Assassin’s next year”

Uit de gesprekken bleek dat Ubisoft momenteel twee teams onafhankelijk heeft laten werken aan de twee titels (Origins en Odyssey). Hoewel het team dat verantwoordelijk was voor Origins dus wel al bezig is met een vervolgtitel, is dat ene jaar niet voldoende tijd om een congruente game te maken. Guillmont benadrukt dat we dus ook geen spin-off-titels krijgen, maar dat we in 2019 meer DLC en post-release content kunnen verwachten voor de games die we al hebben.

Assassin’s Creed Odyssey komt op 5 oktober uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Houd de site in de gaten voor een hands-on-ervaring die onze redacteuren hebben gekregen tijdens gamescom 2018.