Geen Netflix beschikbaar op de Nintendo Switch bij launch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen Netflix beschikbaar op de Nintendo Switch bij launch

Met de launch van Nintendo’s nieuwste console, de Nintendo Switch, in maart zullen er niet veel multimedia-apps beschikbaar zijn. Ook Netflix zal ontbreken in het geringe aanbod.

In tegenstelling tot de huidige Nintendo-consoles, de Wii U en de 3DS, zal de Nintendo Switch geen Netflix ondersteunen tijdens de launch op 3 maart. Er wordt niet uitgesloten dat de multimedia-apps, waaronder dus ook Netflix, op een later tijdstip wel zullen worden ondersteund.

Tijdens de launch van Nintendo’s nieuwste paradepaardje zal er ook slechts een handjevol games worden uitgebracht. Hieronder 1,2 Switch, Dragon Quest Heroes 1 & 2, I Am Setsuna, Just Dance 2017, Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Bomberman R. De titels die hoog in het vaandel staan bij de fans, zijn onder andere Mart Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en Super Mario Odyssey. Deze zullen echter pas op een later moment in 2017 worden uitgebracht, mogelijk net als de multimedia-apps. Ondanks het kleine aanbod bij de launch van de Nintendo Switch, zegt Reggie Fils-Aime van Nintendo dat er genoeg content zal uitkomen in 2017 om de Switch tot een succes te maken.