Geen multiplayer voor Just Cause 3 bij lancering

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Geen multiplayer voor Just Cause 3 bij lancering

Avalanche Studios heeft vandaag aangekondigd dat het langverwachte Just Cause 3 uit zal komen zonder een mulitplayer-optie. Maar wat niet is, kan altijd nog komen: de multiplayermod voor Just Cause 2 heeft getoond dat het altijd nog kan.

Just Cause 2 is door de jaren heen altijd nog razend populair gebleven, met name onder de PC-community. Dusdanig zo, dat fans van de game een multiplayermod hebben ontwikkeld met toezegging van ontwikkelaar Avalanche Studios. Het heeft het team laten zien dat het weldegelijk kan.

“De mod die is gemaakt door de fans is gewoonweg geweldig. We hebben aan de jongens die die mod hebben gemaakt te danken. Ze hebben de game jarenlang ondersteund en in leven gehouden. We verwachten niet dat fans een multiplayermod voor Just Cause 3 maken, maar momenteel kijken we waar onze kracht ligt, en dat is sandbox-games maken. We willen beginnen met een geweldige Just Cause 3 ervaring”.

Hiermee sluiten ze een multiplayer niet uit. Mogelijk komt die in de vorm van een patch of uitbreiding, nadat de game uit is gebracht. Als Avalanche Studios er geen gehoor aan geeft, en de fans tevreden over de game zijn, kan het ook zijn dat zij het doen. Ze hebben het immers eerder gedaan, met geweldig resultaat.